Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Over City Spa Arnhem

Jazeker, Wij zijn gevestigd in het centrum van Arnhem aan de uitgang van parkeergarage Musis, naast de betaalautomaten bij de roltrappen. Adres Parkeergarage Musis; Velperbinnensingel 2 6811 BP Arnhem Adres City Spa; Walstraatpassage 6 6811BM Arnhem.

Jazeker! We promoten juist een gezonde levensstijl met extra magnesium. Werkstress, spanning en ziekteverzuim kun je voorkomen door je bedrijf gezond te houden met transdermale magnesium. Heb je een voorstel? Mail naar info@city-spa.nl.

Ben je actief op social media en wil je bijdragen aan een gezonde levensstijl met transdermale magnesium? Wij staan altijd open voor leuke samenwerkingen, met zowel City-spa behandelingen als de magnesium producten. Mail ons je voorstel naar info@city-spa.nl.

Bekijk voorafgaand je verzoek van annulering de algemene annulerings voorwaarden. Uiteraard is het mogelijk om de afspraak te verplaatsen, neem hiervoor telefonisch of per mail contact met ons op.

Onze behandelingen

In onze luxe privé sauna & spa en bij onze arrangementen zijn badjassen, slippers en handdoeken verplicht. Je kunt ervoor kiezen deze zelf mee te nemen, handdoek en badjas kunt u bij ons huren, slippers kunt u bij ons kopen.

Floaten
Floaten, gewichtloos drijven in magnesium, is een ideale behandeling voor zwangere vrouwen. Je neemt effectief magnesium op voor jou en de baby. Je hoeft even niet het extra gewicht van de kleine te dragen. Daarbij voorkomt floaten meerdere zwangerschapskwaaltjes.
Ben je hoogzwanger (laatste 3 weken), dan raden we floaten niet aan. Dit komt omdat je in verbinding staat met het open water.
Zwangerschapmassage
Heerlijk als je behoefte hebt aan wat ontspanning. We zorgen ervoor dat je in de juiste positie ligt voor deze behandeling. We raden ook aan om thuis voldoende magnesium op te nemen met onze magnesium producten.

Over magnesium

Een magnesiumtekort kun je vaak herkennen aan symptomen zoals hoofdpijn, stress, spierkrampen en -spanning.

Meer kans op een magnesiumtekort door:
– Koffie
– Caffeïne (ja zelfs in thee!)
– Koolzuurhoudende dranken
– Hoge stress
– Veel suikers
– Mentale of fysieke (chronische) klachten
– Inspanning tijdens sporten
– Tijdens je zwangerschap

Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Herken je je in bovenstaande oorzaken, dan heb je een hogere magnesium behoefte van 1000-12000mg. Helaas kunnen we niet voldoende uit onze voeding halen, daarom brengen we met onze unieke Experiences je magnesium weer in balans.

Magnesiumchloride zijn magnesiumzouten die we allemaal vanuit onze oorsprong uit de zee met ons meedragen. Het is namelijk (biologisch) het meest aanwezig magnesiumsoort in ons lichaam. De magnesium wordt via je haarzakjes en poriën rechtstreeks op celniveau opgenomen, dit noemen we ook wel transdermale magnesium. Dit hanteren wij in al onze unieke magnesium behandelingen.

Dit beantwoorden wij deels in bovenstaande vraag. Wij werken met transdermale magnesium en geen orale magnesium, dat is een bijzonder verschil. Je neemt magnesium zeker 90 tot 100% effectief op via de huid.

Nee, je kunt geen overdosis krijgen van transdermale magnesium. Alle overige magnesium wordt op een natuurlijke manier afgevoerd in je lichaam. Van oraal opneembare magnesiumsoorten kun je wel een teveel van innemen, dat kan je darmfuncties tijdelijk verstoren.

Je cellen bestaan uit een balans van magnesium (ontspanner) en calcium (aanspanner). Na inspanning van je spieren heb je door transpiratie veel magnesiumzouten verloren waardoor de magnesium calcium balans niet meer in verhouding staat. Dit kun je dus effectief aanvullen waardoor je spierkrampen binnen enkele minuten zullen verdwijnen. Regelmatig floaten werkt effectief voor sneller spierherstel en het voorkomen van spierkrampen, melkzuren waardoor je maximale sportprestaties kunt bereiken. Daarbij onderhoudt magnesium ook je energiestofwisseling en geeft meer uithoudingsvermogen.

Het mineraal magnesium verlicht jouw fysieke klachten binnen enkele minuten. Je klachten duiden namelijk naar een flink magnesiumtekort, wanneer je dit elke dag aanvult zal je het verschil voelen.

Al het magnesium in je lichaam, waaronder 60% magnesium in je skelet wordt verbruikt om je lichaam te laten ontspannen. Deze neerwaartse spiraal pleegt roofbouw op je lichaam, je komt in een zwaar magnesiumtekort. Met als gevolg dat je niet normaal functioneert.

Over floaten

Als u dezelfde voorzorgsmaatregelen neemt als in een zwembad kunt u tijdens uw menstruatie floaten.

Door de rust en ontspanning die het floaten met zich meebrengt, kan dit een gunstig effect hebben op de “harde buiken”. Ook kan er sprake zijn van minder oedemen en verminderde kans op spataderen, evenals een betere uitwisseling van voeding en afvalstoffen in de placenta als gevolg van betere doorbloeding van de weefsels. Floaten is bovendien een unieke manier om tot geestelijke rust te komen, waarbij u even volledig ontspant en tijd krijgt voor uzelf en uw ongeboren kind. Frequente floatsters spreken niet voor niets van een “terug-in-de-baarmoeder” gevoel. Heeft u veel last van veel misselijkheid tijdens de zwangerschap dan raden wij u niet aan om te floaten. Overlegt u in dat geval van tevoren even met uw verloskundige of huisarts.

Jazeker, het wordt aanbevolen om voorafgaand een floatsessie een lichte goed te verteren maaltijd te nuttigen. Zorg echter dat u niet met een (te) vol gevoel aan de floatsessie begint. Het gebruik van alcohol en drugs vóór het floaten en/of een massage is verboden.

Nee, dit is niet mogelijk. Sommige mensen vallen weleens in slaap als ze tijdens het floaten volledig ontspannen raken; dit is juist erg fijn! Het zoutgehalte in het water zorgt voor ruim voldoende drijfvermogen. Dat maakt het onmogelijk om, zonder zelf moeite te doen, je om te draaien tijdens het floaten.

Jazeker, dat is geen probleem. In een floatcabine kunnen twee personen comfortabel samen floaten.

City Spa Arnhem hecht zeer veel waarde aan hygiëne. Na elke sessie wordt de volledige inhoud van de floatcabine gefilterd. Door middel van pompen door filters wordt het water diep gezuiverd, o.a. met behulp van Uv-licht en waterstofperoxide. Wij testen de kwaliteit, zoutgehalte, PH-waarde en temperatuur van het water dagelijks.

Floaten is niet aan een leeftijd gebonden, kinderen/jongeren vinden floaten vaak fijn. Wel is het raadzaam om niet met al te jonge kinderen te gaan floaten, door hun speelsheid ondervinden zij het floaten al gauw als saai en komen dan in de verleiding om te gaan spelen zoals, lekker spetteren of met het hoofd onder water, wat door het zoutgehalte in het water niet is aan te raden. Wilt u uw jonge kind begeleiden tijdens het floaten? Dit kan, neem dan aub wel vooraf even contact met ons.

Badkleding is niet nodig, maar mag natuurlijk wel, de floatcabine bevindt zich in een privéruimte met eigen douchefaciliteiten.

Vanwege het zeer hoge zoutgehalte is het aan te raden dat u zich 3 uur voor het floaten niet scheert (voor de heren) of onthaart (voor de dames). Wij raden aan van tevoren een lichte maaltijd te nuttigen en weinig of geen koffie te drinken. Het gebruik van alcohol of drugs voor een floatsessie of een massage is verboden.

Met een heel lichte vorm van psoriasis kunt u floaten. Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen, of raadpleeg uw (huis)arts.

Door de afmetingen van de floatcabine (210 cm lang, 160 cm breed en 155cm hoog) en de mogelijkheid om de klep open te laten tijdens het floaten hebt u niet het gevoel in een afgesloten ruimte te liggen. Tevens hebt u door middel van het intercomsysteem in de cabine altijd de mogelijkheid om contact te houden met het receptiepersoneel. Ook bent u zelf in controle over het licht, het geluid en de toegang tot de cabine. In de praktijk blijkt dat mensen die gevoelig zijn voor claustrofobie het floaten als zeer aangenaam te ervaren.

De binnenmaat van de floatcabine is zeer ruim: 210cm lang, 160cm breed en 155cm hoog.

Strippenkaarten

Jazeker! Voor de meeste behandelingen en combinaties bieden we strippenkaarten aan. Deze zijn aan te vragen tijdens het reserveren.

Een strippenkaart is persoonsgebonden, daarom dient u eerst een klantaccount aan te maken, dit kunt u zelf online doen.

Stap 1:

Hiervoor gaat u naar reserveren en vervolgens kiest u de Categorie waarvoor u een strippenkaart wilt aanschaffen en kies het type bijv. Floaten in Magnesium 60 Min. Solo.

Stap 2:

Maak een keuze uit een datum, tijd en eventueel een extra zoals een Fruitschaal en klik op “Bestelling afronden”. Vul daarna uw gegevens in.

Stap 3:

Kies een gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 4:

Daarna kunt u de strippenkaart van uw keuze kopen en afrekenen.

Cadeaubonnen

Zowel via onze website als bij ons in de spa kunt u een cadeaubon aanschaffen. Wilt u via de website een cadeaubon bestellen? Dat kan hier.

Betalen

Onze betaalmethoden zijn altijd veilig! Voor de afhandeling van de b