Floaten in magnesium

Floaten in magnesium

Floaten is gewichtloos drijven in pure magnesium. Door deze unieke combinatie komt je lichaam in opperste ontspanning. Waardoor je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel kan ontladen. Het is een bijzonder rustgevende ervaring die niet alleen ontspant en ontstresst, maar ook een energieboost geeft en een positief effect heeft op de algehele gezondheid.

Bij ons kun je genieten van een uiterst geavanceerd high-tech reinigingssysteem, wat resulteert in een float-ervaring in kristalhelder water met optimale hygiëne. Na elke float-sessie wordt het water volledig afgevoerd en grondig gereinigd, waarmee we ons onderscheiden van de meeste andere aanbieders van float-sessies.

Ons geavanceerde filtersysteem, in combinatie met UV-straling en waterstofperoxide, zorgt ervoor dat bacteriën en virussen geen kans krijgen om te overleven. Dit is vooral van groot belang in deze tijd. Bovendien wordt zowel het water als de lucht in de floatcabine verwarmd tot lichaamstemperatuur, wat bijdraagt aan een optimale float-ervaring.

Waarom floaten?

  • Reduceert vermoeidheid, stress, depressie & burn-out
  • Verlicht chronische fysieke pijn (bv. reumatische klachten)
  • Hart & bloedvaten: reinigt en ontspant bloedvaten én verlaagt de bloeddruk
  • Je brein komt in de thèta hersengolven: het onderbewustzijn en de ultieme plek van diepe ontspanning.
  • Boost je vitaliteit
  • Goede nachtrust
  • Tijdens zwangerschap (baby heeft 20-40% extra magnesium nodig)
  • Verbetert dagelijkse (sport)prestaties

Hoe werkt floaten?

Drijven in magnesium, ook wel bekend als floaten of float therapy, is een ontspanningstechniek waarbij je in een tank gevuld met magnesiumsulfaat zoutwater drijft. Het water in de tank is verwarmd tot lichaamstemperatuur en bevat een hoge concentratie magnesiumzout, waardoor je lichaam op het wateroppervlak blijft drijven zonder inspanning.

Het idee achter floaten is dat het zenuwstelsel en de spieren ontspannen doordat het lichaam gewichtloos drijft. Dit kan helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens, en kan zelfs pijn verlichten. Sommige mensen gebruiken floaten ook als hulpmiddel om creativiteit te stimuleren en de mentale focus te verbeteren.

Effect van floaten

Floaten is een unieke beleving waarbij je wordt gedragen door magnesiumzout. Het is wetenschappelijk aangetoond dat floaten een positief neurologische effect heeft op ons brein, het brengt namelijk rust in ons brein. Floaten laat spieren ontspannen, het stresshormoon cortisol daalt door gebrek aan prikkels, je bloeddruk daalt en het gelukshormoon endorfine evenals melatonine neemt toe wat invloed heeft op je vitaliteit. Je wordt er blij van! Ook ondersteunt floaten in pure magnesium in het verlichten van mentale klachten (burn-out & depressie) en (chronische) pijnklachten.

Go with the float

Onze luxueuze floatkamers zijn verwarmd waardoor je meteen een ontspannende warmte ervaart. Je kunt heerlijk floaten in 36 graden kraakhelder water met magnesium van de hoogste kwaliteit. Door de optimale opname van magnesium via de huid krijgt je lichaam een enorme energieboost. Floaten kun je samen beleven, dus kom met je partner of vriend(in) genieten in een duo float.

Tijdens je floatsessie kun je zelf bepalen of de float open wilt houden of dicht wilt doen. Het bad wordt gevuld en wanneer je gaat liggen ervaar je colortherapy: door middel van kleur wordt je humeur onbewust en positief verlicht. Na 5 minuten vallen alle prikkels van buitenaf weg en ervaar je opperste ontspanning voor lichaam en geest. Je brein komt in de thèta status terecht, dat is de overgang naar een diepe slaap.

Hierna kun je rustig douchen in dezelfde ruimte, opfrissen in de dressing room en even nagenieten met een glas water in onze lounge.

Voor wie is floaten geschikt?

Voor iedereen werkt floaten heilzaam en is ideaal voor jong en oud. Het brengt verlichting voor vele (chronische) fysieke en mentale klachten. Drie kort opeenvolgende floatsessies geven effect voor langer dan 10 tot 14 dagen. Het intensieve effect werkt cumulatief, dus hoe vaker hoe dieper het voelbaar wordt.

Voor zwangere vrouwen is dit ook een prettige behandeling. Tijdens de zwangerschap heb je extra magnesium nodig voor de groei van de baby. Er wordt er veel magnesium onttrokken door de baby, waardoor er zwangerschapskwaaltjes ontstaan. Gedurende het floaten worden je rug en bekken ontlast en ervaar je volledige ontspanning. We adviseren 4 weken vóór de uitgerekende datum niet te floaten.

Floaten in magnesium kan schadelijk zijn voor mensen met nierproblemen. Raadpleeg uw arts voordat u een afspraak maakt.

Sporters hebben enorm baat bij floaten: spieren en gewrichten ontspannen, sneller spierherstel waardoor sportprestaties verhogen.

60 minuten

Solo floaten

49,-

Even tijd voor jezelf

60 minuten

Duo floaten

69,-

Geniet samen

60 min. in 2 aparte cabines

98,-

Ieder dus apart