We besteden een aanzienlijk gedeelte van ons leven aan werken. Helaas zijn we niet allemaal met een gouden lepel in onze mond geboren en betekent het voor velen dat we aan de bak moeten om geld te verdienen. Aangezien dit vaak zo’n groot gedeelte van onze tijd inneemt, kunnen we er beter maar wat leuks van maken. Op steeds meer werkplekken wordt vandaag veel verder gekeken dan een comfortabele stoel of een overvloedige lunch, werkgevers willen optimaal functionerende medewerkers want daar plukken ze de vruchten van!

Stoelmassages, sportschoolabonnementen en mogelijkheden tot thuiswerken voor een betere balans zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering wanneer het gaat om secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij City-Spa Arnhem zien een ontzettend positieve verschuiving. Werkgevers zien de voordelen van ontspannen medewerkers en wij mogen met enige regelmaat hierin een rol spelen door het aanbieden van floaten, massages en sauna-tijd, op kosten van de baas. Niet zo verwonderlijk. Het aantal medewerkers met burn-outs wordt steeds hoger, dus waarom niet beter voorkomen dan genezen?

Preventie wordt steeds meer een kernstrategie voor werkgevers én verzekeraars. Onderzoek wijst uit dat investeren in preventieve zorg, zoals massages en andere ontspannende activiteiten, een positieve invloed heeft op de gezondheid en productiviteit van werknemers. De NOS toonde bijvoorbeeld aan dat gezonde maaltijden en massages op het werk de werkbeleving sterk kunnen verbeteren. Zoals bij alles is balans de sleutel. Een massage op het werk kan verlichting geven maar zonder een gezonde werkcultuur en beheersbare werkdruk zal het effect beperkt blijven.

Naast massages zien wij floaten als een krachtig middel in het voorkomen van burn-outs en stressgerelateerde klachten. Floaten biedt niet alleen fysieke ontspanning, maar zorgt er ook voor dat de geest volledig tot rust komt. Sterker nog, één uur floaten staat gelijk aan vijf uur slapen. Het regelmatig aanbieden van float-sessies aan medewerkers kan stressniveaus structureel verlagen, wat leidt tot gezondere, gelukkigere en productievere werknemers. Steeds meer werkgevers zien de voordelen in van dergelijke maatregelen en willen graag structureel bijdragen aan de vitaliteit van hun medewerkers.

Verzekeraars spelen ook een steeds grotere rol in deze verschuiving. Meer en meer aanvullende zorgverzekeringen vergoeden alternatieve therapieën, zoals massages. Het is daarom verstandig om van tevoren na te gaan wat je zorgverzekering kan betekenen. Dit biedt werknemers nog meer mogelijkheden om preventief voor hun eigen welzijn te zorgen, zonder dat zij zelf diep in de buidel hoeven te tasten.

Voor bedrijven die nog een stap verder willen gaan in het versterken van de vitaliteit van hun werknemers, kan floaten een waardevolle toevoeging zijn. Het onderscheidt zich van andere vitaliteitsprogramma’s door de diepe mentale en fysieke ontspanning die het biedt. Floaten is niet alleen een luxueuze traktatie, maar kan een krachtig preventief hulpmiddel zijn om medewerkers gezond en scherp te houden. Wij bieden werkgevers graag de mogelijkheid om te ervaren wat de impact is op het werkplezier en de productiviteit van hun teams.